Årets kjøp?

Kongen skal selge FRAM XVI

Kongen skal selge FRAM XVI

– Kong Harald har bedt meg om å selge FRAM XVI, forteller Kjell Arne Myrann til SEILmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

Kong Haralds Transpac 52, FRAM XVI, er Norges kanskje aller fremste regattabåt. Til årets sesong ble båten optimalisert mot IRC-systemet, og senest i sommer gjorde båten seg positivt bemerket under Copa del Rey i Middelhavet. Der var den en av de desidert raskeste TP 52ene på bidevind. Unna været hadde de nyere generasjonene av båttypen sitt pre.

DRØYE 4 MILL. Nå er båten annonsert for salg og prisen er 500 000 euro; noe som i norske kroner blir noe slikt som 4 043 500 i norske kroner med dagens kurs.

FRAM XVI er såkalt 4. generasjon av TP 52 og er bygd i New Zealand av Cookson Boats i 2006. Båten bærer designnummer 590, og ble designet for å kunne yte optimalt under typiske Middelhav-forhold. I 2010 er båten så blitt optimalisert for IRC-systemet med doble akterstag og fathead storseil, baugspryd og en ny kjøl og et nytt ror. All innvendig ballast er blitt tatt ut, og båten har delvis fått ny dekkslayout.

HOLDT I HEVD. Og som seg hør og bør en båt som er blitt seilt aktivt over så mange år, så følger det en stor seilgarderobe med. Det skulle dessuten være unødvendig å si at kong Haralds båte er blitt holdt 100% i hevd og god stand i hele sin levetid.

– Det er litt motvillig jeg utfører ordren, sier Kjell Arne Myrann, som har vært tett på samtlige av kong Haralds båter siden FRAM XIX i 1986.

NY BÅT? I følge Myrann har kongen ingen planer om noen ny båt, men på egne vegne og sannsynligvis også hele FRAM-laget, legger han optimistisk til:

– Foreløpig.

Skulle du la deg friste av Norges fremste regattabåter, er Kjell Arne Myrann mannen å kontakte.