Dame Award

Seldén med årets smarteste produkt

Seldén med årets smarteste produkt

Seldén fikk prisen for aller beste produkt da de prestisjetunge Dame Awards ble delt ut under METS-utstillingen i Amsterdam i dag. Prisen fikk de for sin nye reversible vinsj.

For få år siden kastet Seldén seg inn på markedet for blokker og utstyr som naturlig hører med i forbindelse med en rigg. I år har de også utfordret produsentene av vinsjer og kom høst med en vinsj som kan rotere begge veier.

BEGGE VEIER. Den nye vinsjen er manuell og er selvhalende med to gir fremover. Man begynner å vinsje méd klokken med hurtiggiret og girer ned ved å rotere vinsjhåndtaket mot klokken. Så langt er alt som vanlig. Det nye med vinsjen er at skjøtet slippes ut ved å la vinsjen rotere baklengs. På toppen av vinsjhåndtaket finnes en knapp som trykkes inn med tommelen og vinsjen er dermed klar for reversering.

Disse nye tankene fascinerte Dame Award-juryen med konstruktøren Bill Dixon i spissen så mye at de besluttet å gi Seldén selve hovedprisen under METS-utstillingen. De mente at vinsjen var det av det nominerte utstyret som ville ha størst betydning for seilbåtindustrien i fremtiden.

TIL VÅREN. Vinsjen kommer på markedet til våren og kommer i størrelsene R30, R40, R46 og R52