Tysk, italiensk og fransk i samme gruppe

Bavaria, Dufour og Grand Soleil med felles krefter

Bavaria, Dufour og Grand Soleil med felles krefter

Det som lenge har vært et rykte, ble bekreftet i dag: Bavaria Yachtbau kjøper Cantiere del Pardo Group, som består av Dufour og Grand Soleil.

Publisert Sist oppdatert

Denne finansielle manøvren gjør at verdens seilbåtindustri nå vil bli dominert av to store aktører; Bavaria-gruppen (Bavaria, Dufour og Grand Soleil) og Bénéteau-gruppen (Bénéteau og Jeanneau). Det tyske Hanse-verftet er eneste «utfordrer», men vil være vesentlig mindre. Med Bavarias oppkjøp vil man også kunne si at Tyskland har utfordret Frankrike som verdens ledende seilbåtprodusent-land.

HVER FOR SEG. Oppkjøpet innebærer ikke noen sammenslåing av merkene. De vil fortsatt bli dyrket som selvstendige «brands» og skal utvikle seg i hvert sitt segment, og i Norge vil importørene fortsatt bli de samme; Lunde Båt AS (Bavaria) og Blue Peter AS (Dufour). Grand Soleil har per i dag ingen norsk importør, så hvem som vil representere dette italienske merket, er uvisst.

REDDET. Bavarias overtakelse vil umiddelbart ha betydning for Grand Soleil, som med dette vil være reddet fra konkurs. Synergiene i den nye grupperingen vil trolig være størst på administrasjon, teknologi og innkjøpssiden. Bavaria er nok det verftet i verden som har en mest utviklet industriell og rasjonell tilnærming til båtproduksjon, noe de andre verftene på sikt nok også vil ta del i.