Møtte kriminaliteten i Norge

Frastjålet gummijollen første nyttårsdag

Frastjålet gummijollen første nyttårsdag

Etter å ha seilt et år i Karibia uten å ha opplevd noe som helst kriminelt, ble jollen stjålet fra garasjen hjemme i Norge i nyttårshelgen.

Publisert Sist oppdatert

Mannen som kan fortelle dette, er Tom Gabrielsen fra Lommedalen i Bærum. Natt til første nyttårsdag forsvant RIB-jollen hans som var tjoret fast oppunder taket i carporten.

FASTLÅST. – Jollen var låst fast med kjetting og hengelås. Tyveriet må ha skjedd mellom 0030 og 0830 natt til 1 Januar 2011. Så hvis noen har sett en bil med en RIB på lasteplanet eller i en henger natt til 1. januar er vi interesserte i tips, i tipås, sier han (tlf. 995 30 910).

Jolla er en RIB av typen ZODIAC YL300 R.

Han forteller at tyvene har skåret løs hengelåsen og kuttet lastestroppene jollen hang i. Jollen har deretter deiset ned på en av bilene våre og lagd stygge riper både i tak, panser, begge skjermer og det ene speilet.

– Frontruten er også ødelagt, forteller Tom Gabrielsen.

PÅ LANGTUR. Trist og paradoksalt synes han det er etter at han tidligere har vært på langtur med båten ESCAPE i Karibia, Cuba og USA uten at det da skjedde dem noe som helst kriminelt.

– Men etter å ha vært hjemme noen få måneder, ble jollen vår altså stjålet, sier han.

BESTILLINGSTYVERI? – Det er nærliggende å tro at dette kanskje er et bestillingstyveri. Tyvene brøt seg ikke inn i bilene, og en flott skiboks som hang like ved er urørt. Hvis noen legger merke til at naboen har fått seg ny jolle, kanskje det er verdt å spørre hvor de har kjøpt den!

Slutter Tom Gabrielsen som ikke fikk noen hyggelig start på det nye året.