Søk i arkivet

Deltania 25Innholdsrik båt på 24 fot

Etter lange tider med et svært begrenset tilbud av seilbåter under 30 fot, ser dette nå ut til å endre seg. Deltania 25 er en av disse nye.

Deltania 25, som er tysk, ble vist første gang i Norge under Båter i sjøen, og den er en turbåt på 24 fot med et rikholdig innhold med mye treverk under dekk.

Akter under cockpiten er det en tverrstilt dobbelkøye. Helt forut er det også en dobbelkøye, som er avskjermet fra salongen ved et halvskott. Et eget toalettrom med WC og vask er det også blitt plass til under dekk, samt en liten bysseseksjon. I salongen er det to langsgående benker med bord imellom.

FLERE ALTERNATIVER. Båten har senkekjøl, men kan også fås med fast kjøl, og den skal være enkel å rigge uten bruk av mastekran. Den kan trailes, men med en vekt på 1500 kilo – og sikkert noe mer når man etter hvert fyller den med utstyr – er man avhengig av en nokså tung og kraftig trekkbil.

Senkekjølen gjør at båten kan ta seg inn i havner som ikke er dypere enn 0,35 cm – og det er jo besnærende!

SALONG: Du finner alle funksjoner du trenger under dekk i Deltania 25.

I SEILmagasinet nr. 1/2011 finner du for øvrig en stor oversikt på 43 sider som innbefater alle de nye seilbåtmodellene for dette året.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen