Søk i arkivet

MF-båtenKlassisk, retro fra Sverige

«MF», eller Mini-Folkbåt, som den heter, er en ny, enkel og rimelig dagseiler.

Vi så den første gangen under Öppna Varv-messen 2010 og ble sjarmert av dens retro-utseende og dens referanser til «svunnende tider» i skjærgården.

MF-båten er designet av Sture Sundén og det er ingen tilfeldighet at designet ligger tett opp til den klassiske Folkebåten som ble lansert på tidlig 1940-tallet; den gangen het designeren Tord Sundén – Stures far.

MF-båten skiller seg fra den «originale» folkebåten ved blant annet å ha el-motor, vippemast og senterløft. I tillegg til at den er produsert i glassfiber.

I følge Sundén, den yngre, skal båten være rask og enkel å seile.

– Dette er en dagseiler til halve prisen av våre konkurrenter. Den er enkel å seile og gir masse seilglede, sa Sundén da vi snakket med ham.

Det finnes et lite «krypinn» om bord – med to køyer på 220 centimeter for dem som ønsker å tilbringe en sommernatt om bord.

I SEILmagasinet nr. 1/2011 finner du for øvrig en stor oversikt på 43 sider som innbefater alle de nye seilbåtmodellene for dette året.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen