Søk i arkivet

Elan 210 lansert i dagNy, rask inngangsbillett til båtlivet

Elan 210 er årets nyhet fra Slovenia. Den er en ny, fartsfylt inngangsbillett til seilerlivet.

For drøye 200 000 kroner tilbyr Elan-verftet nå en ny, spennende inngangsbillett til seilerlivet – eller en båt til alle dem som ikke vil ha så stor farkost. Riktignok er prisen uten seil og frakt, men Elan 210 har opprtrekkbar kjøl og ikke bredere enn 2,50 m, slik at du selv kan frakte den på henger – for eksempel fra Slovenia – og senere oppsøke de farvannene du gjerne vil utforske uten å måtte seile dit først.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

UNDER DEKK: Slik ser det første bildet av Elan 210 under dekk.


PLANENDE. Totalvekten er ikke mer enn 900 kilo – og det er mindre enn hva for eksempel en Soling veier. Og det til tross for at det under dekk er fire køyer, bysse og øvrig innredning for at fire personer skal kunne dra på tur.

Når så båten samtidig er satt opp med godt med seil og en asymmetrisk spinnaker på hele 52 m2, betyr det at båten vil kunne være planende på unnavind. Båtens polardiagram viser at 14 knop skal være innen rekkevidde i 12–13 m/sek – og ved hjelp av bølger og surfer vil kanskje 20 knop være innen rekkevidde i gyldne øyeblikk.

SOM STORESØSTRENE.
Elan 210 er konstruert  av Humphreys Yacht Design etter de samme prinsippene som Elan 310 og 350; det vil si med et planende skrog med stor akterlig bredde og knekkspant i akter del av skroget. Knekkspantet gir økt stabilitet og bidrar til å gi båten et bedre «spor» når du seiler bidevind. Og har de to rorene like god virkning som rorene til Elan 350, borger det for en båt med svært god rorkontroll og rorfølelse.

PÅHENGSMOTOR. Kjølen kan løftes opp og inn i skroget slik at båten kan settes på en henger. Om man er avhengig av en kran eller bare kan trekke den opp på en henger, vites ikke. Verftet forteller at de lagd en løsning for bruk av påhengsmotor, og at denne kan stues vekk horisontalt under cockpitdørken når man seiler.

Du finner data om båten i SEILbåtutstillingen.

DATATEGNING: Slik ser datategningen ut av interiøret.

{F6AA7E35DF5C}

{F6AA7E35DF5C}

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen