Hanse 445

Hanse 445 vor Lavagna bei Genua, Italien Oktober 2010.

Rene linjer fra Hanse

Nye Hanse 445 skal gi deg mye bovolum.

Hanse 445 skal ha 15% mer bo-volum under dekk enn sammenlignbare båter. Likeså skal vannlinjelengden, som er en fartsbestemmende faktor, være lenger enn konkurrentene.

Utseendemessig har Hanse-verftet og designerne Judel/Vrolijk videreført designet fra Hanse 545 med sitt noe «retro»-aktige look med rette hyttesider og hyttefront.

Hanse 445 har fått seks store lysåpninger i fribordet, noe som skal gi utsikt ut fra salongen og lugarene. Fire doble lugarer skal man kunne bestille, men også to doble og én stor er et valg. Et stort stuerom er plassert forenom den fremre lugaren. I den andre enden av båten finnes en badeplattform med integrerte seter.

Verftet fremhever at seildrevet er montert ekstra langt akter for å gi båten bedre manøvreringsegenskaper. Riggen er 9/10-dels og har to salinger og «discontinious» rigging – det vil si at vantene er festet i salingshornene og ikke bare løper over dem. Forseilet er selvslående, og rullesystemet er plassert under dekk.

Verftet sier at det satses på bedre kvalitet i utstyret og at det skal være lett å komme til alt teknisk om bord.

To forskjellige T-kjøler kan du velge mellom: én standardversjon som stikker 2,25 meter, mens du også kan velge en grunnere en på 1,82 m.

I SEILmagasinet nr. 1/2011 finner du for øvrig en stor oversikt på 43 sider som innbefatter alle de nye seilbåtmodellene for dette året.

Du finner flere bilder og data om Hanse 445 i SEILbåtutstillingen.no.