Heol 7.4

Til å trekke opp på stranden

Til å trekke opp på stranden

Hva med å kunne trekke seilbåten din opp på stranden?

Publisert Sist oppdatert

Det kan du med Heo­l 7.4 som har to doble hydrauliske senkekjøler og doble ror til å vippe opp – som på en jolle.

Heol 7.4 er rask og moderne – og uvanlig nok bygges den i Romania. Opprinnelsen er imidlertid fransk, og til nå er det bygd 10 båter.

TO SENKEKJØLER. De to smale kjølene er festet rett under vannlinjen på hver side av båten, og svinges hydraulisk ut til et dypgående på 1,90 m. De får på den måten noe av den samme effekten som doble ror har – ved at finnen i le kommer dypt under båten og derved får god effekt. Båten er 2,55 m og kjølløsningen gjør den også trailbar. Vekten er beskjedne 1300 kg.

Synes du dette blir en vel komplisert løsning og ikke har behov for å frakte den på landveien, kan du også få båten med vanlig, fast kjøl – da med 1,60 m dypgående.

MODERNE. Cockpiten er T-formet og du sitter rett på sidedekket. Masten er av aluminium eller karbonfiber, og storseilet byr på en skikkelig fathead-form. Båten har et baugspryd festet på dekk, og med Class 40-inspirerte linjer, er det liten tvil om at båten byr på rask seiling.

IKKE EN TREFLIS. Under dekk er det ikke så mye som en treflis. Derimot er det benyttet en blanding av glassfiber, karbonfiber og aluminium i en moderne og enkel innredning, som inkluderer fire køyer, en liten bysse og et porta potti toalett.

Heol 7.4 med karbonfibermast og fast kjøl kan du få for under kr 450 000. Båten har foreløpig ingen norsk importør.

Du finner data om Heol 7.4 i SEILbåtutstillingen.

I SEILmagasinet 2011/1 som er i handelen nå, kan du lese mer om alle de nye seilbåtmodellene for 2011.