Ny Simrad-serie

Robuste og rimelige VHFer fra Simrad

Robuste og rimelige VHFer fra Simrad

For sesongen 2011 lanserer Simrad en ny serie av rimelige VHF-radioer for fast montering.

Publisert Sist oppdatert

Denne gangen har Simrad benyttet teknologi fra sine søsterselskaper Northstar og Lowrance, og resultatet er to robuste VHFer med litt mer enn det man forventer å finne i en rimelig VHF-radio.

Den nye serien av maritime VHF-radioer består av den rimelige RS10, og den noe mer omfattende RS25. Til den siste kan man i tillegg få separate betjeningsenheter i egne håndsett.

RS10 oppgis å være en svært prisgunstig, driftssikker og robust VHF beregnet for fastmontering. Den passer for alle typer mindre fritidsbåter inkludert RIB-er.

ENKEL NØDMELDING. Digital selcall med nødknapp er nå en av standardfunksjonene på denne type VHF, og så enkel å bruke at alle om bord kan få sendt en nødmelding dersom uhellet skulle være ute. NMEA 0183-inngang gjør det mulig å koble til GPS/kartplotter slik at nødmelding kan sendes til Hovedredningssentralen med båtens identitet og posisjon. RS10 er vanntett ved innfelling og «skru»-knappene samt de andre menyknappene synes å gjøre denne VHFen til et godt kjøp.

Prisen er litt over 2000 kroner.

STOR SKJERM. Har du en seilbåt for litt lengre turer enn bare en liten søndagstur, kan RS25 være et alternativ. Den er både robust og vanntett med tanke på seilbåter, den har stort display, mulighet for tilkobling av inntil to vanntette, trådløse håndsett og toveis intercom med «loud-hailer»-funksjon. RS25 har dessuten også barometer innebygd.

Alle de ordinære radio-funksjonene er intakte, slik som digital selcall, posisjonspolling, dobbel og trippel lyttevakt og skanning av alle kanaler.

NMEA 0183-inngang for tilkobling til GPS/kartplotter er standard. Prisen ligger på noe over 3000 kroner.

SEPARAT HÅNDSETT. Det separate håndsettet AHK05 har de samme funksjoner som hovedapparatet og kan betjenes fra ca. 100 meters avstand. RS25 kan godt brukes uten ekstra håndsett, men da går man også glipp av toveis intercom og loud-hailer-funksjon, samt muligheten for fjernbetjening av VHFen. Prisen ligger under 2000 kroner.