Søk i arkivet

Foto:

SimradBærbar VHF med GPS – som flyter

Simrad har i mange år produsert håndholdte maritime kommunikasjonsradioer i den øvre kvalitets- og prisklasse. Nå har de introdusert en ny VHF med flere uvanlige egenskaper.

HH33 er betegnelsen på den nye radioen. Det er en liten håndholdt VHF-radio, som er beregnet for bruk i små båter, eller som ekstra sikkerhetsutstyr om bord. Begrenset sendereffekt og en liten antenne gjør at radiorekkevidden blir mindre enn med en fastmontert radio med en høyt montert antenne. Radioen er vanntett. Mister du den over rekka, flyter den til og med.

500 VEIPUNKTER. En innebygd 12-kanalers GPS øker sikkerheten i båten. Den kan brukes for vanlige navigasjonsformål, og kan lagre inntil 500 veipunkter. Navigasjonsmottageren er av en type hvor det bare tar noen få sekunder før posisjonen vises på skjermen. Ikke bare er VHF-radioen i seg selv et viktig sikkerhetsutstyr om bord, men GPSen bedrer sikkerheten ytterligere. Det er trygt å vite at man kjenner båtens posisjon selv om strømmen har gått. Eller når man sitter i redningsflåten og skal oppgi posisjonen til redningsfartøyet som er på vei.

Radioen har en NMEA-utgang til annet maritimt utstyr, men kun når den står i ladestasjonen. HH33 er hurtigladende, og batteriet er oppladbart av typen 1400 mAh Lithium Polymer (LiPo) som standard. Batteriet har en driftstid på ca. 10 timer. Det kan lades fra null til toppladet på mindre enn tre timer.

Prisen er under 3000 kroner.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen