Søk i arkivet

Har du lett for å somle bort båt-nøkkelen?Nyttig nøkkel-safe

Små, sikre bokser som bare kan åpnes av dem som kjenner koden har trolig vært på markedet i lang tid. Men like fullt, her kan nøkkelen til båten plasseres.

KeySafe er navnet på noen små og meget solide bokser som produseres av General Electric. I lokket sitter en mekanisk kodelås som ikke har behov for batteri eller strøm. Koden kan enkelt endres ved hjelp av et medfølgende verktøy som ligner en skrutrekker. Over 1000 mulige kombinasjoner er mulige. Boksene kan enkelt monteres ved å skru dem fast.

FOR NØKLER. Primært er boksene beregnet for nøkler. Med en slik boks montert et sted i cockpiten, trenger du ikke lenger bekymre deg om hvor nøkkelen til båten er, eller om du har husket å ta den med hjemmefra. Bare de som kjenner koden får tilgang til nøkkelen. Og koden kan raskt endres. KeySafe finnes i forskjellige størrelser og utforminger. Enkelte er også spesielt værbestandige.

Tiden for å gjemme nøkkelen under matta er kanskje forbi? Dette er naturligvis en like god idé for bil, hytte og hjem.

Boksene er å få kjøpt i butikker som selger låser. Prisene starter på noe over 500 kroner.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen