Evosion 35 Race

Optimert for enten mannskap eller shorthandedseiling

Optimert for enten mannskap eller shorthandedseiling

– Endelig er båten klar, sier Lars From om nye Evosion 35 Race, som kommer i to versjoner; Crew og 2Star.

Publisert Sist oppdatert

Navnene antyder at de to versjonene av Evosion 35 Race dreier seg om en båt optimert mot seiling med fullt mannskap, og en modell der alt er lagt til rette for at kun to personer skal håndtere båten.

– Den eneste forskjellen på de to båtene er funksjonene i cockpiten, sier Lars From fra Danmark.

PLANENDE RACER. Han forteller at båtens linjer er inspirert fra raske båter som VO 70, TP 52 og Class 40.

– Det er et skrog med meget harmoniske og meget hurtige linjer. Det skal gi god balanse og kontroll. Skroget er planende, men det skal også seile godt på kryss.

Slik båten fremstår kan den se ut til å bli en utfordrer til Elan 350, men med sitt beregnete deplasement på 2800 kg, vil Evosion 35 være betydelig lettere enn Elan 350, som veier nesten det dobbelte; 5350 kg. Forklaringen på den store forskjellen ligger i at  Evosion 35 er betydelig enklere innredet:

RØRKØYER. – Båten har enb åpen og lett innredning med en stor, gjennomgående akterkøje som kan deles for å gi optimal vektfordeling og stuerom. Det er rørkøyer i salongen som kan gjøres bredere for å få bedre liggekomfort. Kartbordet og byssa er bygd i moduler, og under dekk er det også toalett, samt en dobbelkøye forut med tilhørende stuerom, forteller From.

Evosion 35 har 60 cm kortere vannlinje og er 17 cm smalere enn Elan 350, mens seilarealet ser ut til å være noenlunde likt. Den har i likhet med Elan‘en baugspryd.

– I cockpiten er det lagt vekt på funksjon, vektfordeling og sittekomfort, og båten er konstruert for å ha et betydelig fartspotensiale. Det er en race med komfort til weekendturer og regattaseiling, sier Lars From, som har dette til slagord:

– You can cruise in a racer, but you can not race in a cruiser.

KONKURRENT TIL HP 1030. Man kan også si at Evosion 35 Race er en direkte utfordrer til HP 1030, som er noe kortere, men har samme vannlinjelengde; 9,50 m. HP 1030 er noe tyngre (3500 kg), men har til gjengjeld noe større seilareale.

Evosion 35 Race lanseres i Danmark til 600 000 danske kroner inklusive moms, men uten seil og motor. Den er imidlertid forberedt for motorinstallasjon.

Les også tidligere sak om Evosion 35 Race.