Maxi 11

Utsatt til november

Utsatt til november

Maxi 11 skulle vært ferdig i september – nå er denne spennende, nye båten bebudet klar i november.

Publisert Sist oppdatert

Fulle av entusiasme over sitt nye prosjekt, Maxi 11, startet Maxi Yachts en storstilt nett-nedtelling som skulle ende opp med lansering av båten i september. Nå er nedtellingen fjernet og lanseringen tidfestet til november 2011.

Men, den som venter, venter muligens på noe godt, for det står mye ekspertise bak den nye Maxien. Judel/Vrolijk står for linjene og verftet har hyret på den meritterte seileren Magnus Woxén som sparringspartner for design- og utviklingsteamet som skal bringe båten til virkelighet i november. Som for alle øvrige Maxi-modeller opp igjennom tidene, er også Pelle Petterson selv dypt involvert i prosjektet.

TO VERSJONER. Maxi 11 vil komme i to versjoner; en for shorthandedseiling og en for seiling med fullt mannskap, og det vil kanskje først og fremst være cockpitløsningene som vil bli forskjellige. Det er verftets uttalte mål at båten skal bli potent og konkurransedyktig på regattabanen, men at den også skal kunne tilby god komfort og gode egenskaper som turbåt for eiere som liker kombinasjonen regatta og tur.

Skroget er moderne og bredhekket, og Maxi Yachts kaller seiling med denne typen båt for «Double Digit Sailing» – seiling med tosifrete tall på loggen.

Maxi 11, som blir ca. 37 fot lang, vil utvilsomt bli en båt som vil bli lagt merke til.