SOS Danbuoy

Ny redningsbøye vinner priser

Ny redningsbøye vinner priser

Bare kast hele bagen i vannet. SOS Danbuoy blåser seg selv opp. Selv et barn kan håndtere den. Det australske produktet har vunnet to priser.

Publisert Sist oppdatert

I OPPBLÅST TILSTAND stikker SOS Danbuoy 2 meter over vannet, og er utstyrt med et langt, flagrende bånd, så den er synlig på lang avstand – produsenten opplyser opp til 1.700 meter. Den er forsynt med webbingstropper, som den forulykkede kan stikke armene gjennom og dermed hvile og holde seg tett på bøya, også i utmattet tilstand.

 

BØYA er pakket i en liten bag, og veier fire kg. Den er klar til å brukes øyeblikkelig, og skal bare kastes i vannet. En Co2 sylinder som dem vi kjenner fra automatiske redningsvester sørger for å puste bøya op. Den er utstyrt med SOLAS-godkjent lys og er fluoriserende i fargen. Selv små båter kan ha den om bord, og den brukes faktisk også av redningshelikoptere under operasjoner, til å markere funnsteder.

 

SOS DANBUOY er ISO-godkjent og har vunnet to priser i hjemlandet Australia - en for "Product Excellence" og en for "Best New Product". Vi er p.t. ikke bekjent med norsk forhandler, men lenke til produktet finner du her:

 

http://www.danbuoy.com/