ORCi EM

XTREME med brødrene Kristiansen rykker frem i europamesterskapet

XTREME med brødrene Kristiansen rykker frem i europamesterskapet

Etter dagens baneseilaser utenfor Hankø har det vært utfordrende selv i lite vind. Tyske SILVA HISPANOLA leder stor klasse og i liten klasse beveger XTREME seg oppover.

Publisert Sist oppdatert

Tre baneseilaser er i dag blitt gjennomført i rundt 5 m/sek fra nordøst og strålende sol. Denne gangen virket det som at det lille feltet var de mest aggressive i startene med en generell tilbakekalling i race 2.

NOEN UTPEKER SEG. SILVA HISPANOLA med skipper Dennis Gehrlein har tatt nær overlegne seire med serien 3-1-1 og troner fremdeles på toppen i sammendraget i Division 1. Dette er et team som utpeker seg i samarbeidet og spesielt i setting av spinnaker med nedtaking av fokk. Der de fleste bruker opptil 50 meter før spinnaker er satt og fokk er tatt ned, er laget på SILVA HISPANOLA enestående med veldig kjappe settinger. Bare få meter etter runding er også fokka pakket vekk.

Martin Nilsson i FEELGOOD har hatt en super dag med serien 2-2-2. Dette har resultert i at de nå ligger på første plass sammenlagt i Division 2.

BRØDRENE KRISTIANSEN GLISER. Og ikke uten grunn. Fra å ha gjort det godt tidligere, gikk de idag inn til seriene 8-4-4. Dette var nok til å ta dem fra en 3.plass sammenlagt til en 2.

De kunne fortelle at gårsdagens offshore race var en «innmari kul bane», der det skjedde noe ved hver eneste runding. De lå mellom 7-8 knop i fart og selv etter en litt dårlig start tok de igjen mange båter frem til Rakkebåene. Da de etter hvert satte et S2 forseil, toget de avgårde og makset i fart på 12,5 knop helt til deres siste jibb. Med to menn på fordekk fikk de en kineser som nesten tok både spinnakerbom og mannskap. Alt gikk likevel overraskende som på skinner, og de var veldig fornøyde med at det gikk så bra i offshore-racet.

I dag synes de at de har fortsatt i den gode steamen og klart å velge riktig bane slik at de ikke kom i den vindstillen som enkelte opplevde.

For en fullstendig resultatliste klikk her.

Flere bilder fra dagens resultater kommer senere, følg med.