Hanse 78 Premium

Gedigent Hanse-flaggskip

Gedigent Hanse-flaggskip

En 78-foter er hva det tyske Hanse-verftet nå føyer til sin allerede store flåte av Hanse-modeller. Samtidig presenteres en ny avdeling ved verftet: Premium Class Department.

Publisert Sist oppdatert

Det er det gode salget av Hanse 630 – nærmere 60 båter har verftet solgt – som har fått dem til å satse enda høyere og enda større. Det tyske verftet er utmerket seg med kreativitet og vilje til å introdusere nye ideer, og nye Hanse 78 Premium ser ikke ut til å bli noe unntak.

Den første båten vil bli sjøsatt i slutten av 2012 eller begynnelsen av 2013.

PERSONLIG OPPFØLGING. En båt i en slik størrelse – og sikkert også til en såpass høy pris – fordrer at verftet kan gi nye redere nøyaktig den båten de ønsker seg. En del av verftets nye Premium-konsept er da også at det vil være stort rom for individuelle løsninger og hver båt vil bli fulgt fra A til Å av en utpekt fagansvarlig ved verftet som vil være kundens kontakt i hele prosessen.

Skroget er tegnet av Judel/Vrolijk. Det loves gode seilegenskaper, det skal bli en rask båt og det sies at Hanse 78 Premium skal bli lett å håndtere av et fåtallig mannskap. Sannsynligheten for at at det blir flere knapper en manuelle vinsjhåndtak, er nok stor.

BADEBASSENG. En kjapp kikk på tegningene forteller om en rekke goder. Eierlugaren akter ser ut til å kunne bli en virkelig gedigen leilighet med havsutsikt. Aktenfor er en gedigen badeplattform som nærmest er som en brygge å regne. Det skal bli plass til all verdens vannleker og/eller gummi-RIB i garasjen i akterskipet. På fordekket kan du få badebasseng!

Under dekk er det uante muligheter for innredning – det er bare for en kontrahent å komme med ønskeliste – og deretter åpne lommeboka i tilstrekkelig grad.

Du kan lese mer om båten i neste utgave av SEILmagasinet.