Søk i arkivet

Ny norsk Class 40Til Frankrike for å prøve ny båt

I romjulen reiser far og sønn, Bjørn E. og Bjørn Børresen, til Frankrike for å prøveseile sin splitter nye Class 40.

– Det er en Pogo 12.50 som er litt ombygd for å kunne klassifiseres som en Class 40, forteller Bjørn Børresen til SEILmagasinet.

Båten får en høyere rigg enn en vanlig Pogo 12.50 og den får en redningsluke akter som klassereglene krever. Dessuten vil den ikke ha vannballast som andre Class 40er har. Vekten blir beskjedne 4,5 tonn.

Verftet selv har gitt den nye modellen betegnelsen Pogo 12.50 RC. Den norske båten vil få navnet LUPI.

IKKE TIL NORGE. – Bortsett fra i veldig mye vind hvor vannballasten virkelig kommer til sin rett, viser beregninger at den nye båten skal holde følge med Class 40ene, sier Børresen.

Som alle andre Class 40er, må også denne igjennom en krengningstest.

Båten vil sannsynligvis ikke komme til Norge med det aller første. Først håper far og sønn å delta i en transatlantisk seilas. Det kan bli alt fra ARC til Transat Jacques Vabre. Hvilken regatta, vet de ennå ikke.

I FRANSK MILJØ. I Frankrike vil de ha båten liggende i Lorient, som er selve senteret for profesjonell havseiling i landet, og der håper de selvsagt å kunne plukke opp mye lærdom og mange tricks. De har også hatt nær kontakt med Rune Aasberg under planlegging av båten.

Båten er under bygging nå og skal være ferdig i desember.

– Det betyr at det blir romjulsseiling på oss, sier en foreventningsfull Bjørn Børresen.

ERFAREN SHORTHANDEDSEILER. Faren, Bjørn E. Børresen, har deltatt i flere Watski Skagerrak TwoStar- og OneStar-regattaer og er innehaver av tostjernersflagget, som bevis på minst ti fullførte seilaser. I disse regattaene har han seilt en First 40.7. Nå blir det atskillig hvassere saker!

For det meste vil han seile sammen med sønnen Bjørn, men også datteren Louisa vil alternere som makker.

Bjørn E. Børresen seiler for Bærum Seilforening.

TRENING. For å skaffe seg erfaring i Class 40-seiling har de trent i Alex Bennetts FUJI 38. Se film fra treningen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen