Finn Flyer 42

Hightech og lynhurtig

Hightech og lynhurtig

Finn Flyer 42 er lynhurtig. Det har båten allerede bevist.

Publisert Sist oppdatert

Med et LYS-tall på hele 1,47 er det ingen tvil om at Finn Flyer 42 er en lynhurtig båt, noe den viste under årets Gotland Runt, der den var aller raskest. 0,4 meter lengre Landmark 43 har til sammenligning 1,48 i LYS-tall.

STORE DOSER KARBONFIBER. I likhet med forgjengeren Finn Flyer 36, som det er bygd 14 eksemplarer av, er også den nye 42-foteren avansert bygd ved hjelp av komposittmaterialer og store doser karbonfiber. Verftet, Finn Yachts, har lagt stor vekt på å spare vekt i alle detaljer. Alle vekter er dessuten sentrert midtskips i så stor grad som mulig. Kjølen stikker 2,50 m dypt og har 2,8 tonn i bulben, mens det smale kjølbladet kun veier 200 kg.

– Man kan velge denne båten i flere varianter. Vi er fleksible overfor kjøpers ønsker, sier Ville Djurberg ved verftet til SEILmagasinet.

SKJERM I COCKPITSETET. At dette er tilfellet viser løsningen i det eneste eksemplaret av 42-foteren verftet til nå har bygd. Eieren jobber i møterom-bransjen – og da spesielt med løsninger for digitale møter – og i hans båt var det montert ikke mindre enn fire store dataskjermer; to på skottet i salongen, en ved kartbordet og en ute i cockpiten. Plasseringen i cockpiten var for øvrig snedig og uvanlig; skjermen var nedfelt under en plexiplate i cockpitbenken.

Finn Flyer 42 er tegnet av Karl-Johan Stråhlmann som har hatt IRC- og ORC-målebrev i blikket når båtens former ble skapt.

ALLROUND. – Det er vel riktig å si at båten er en allroundbåt på regattabanen, sier Djurberg.

Utsagnet støttes av båtens form. Finn Flyer 42 er harmonisk bred i akterskipet og ikke så bred som mange andre nye båter.

Prislisten har utgangspunkt i en pris på 270 000 euro eks moms, det vil si 2,7 mill norske kroner med moms.