Båtmarkedet

Bruktprisene har gått ned

Bruktprisene har gått ned

– Det er ikke tvil om at bruktbåtprisene har gått ned, sier Peter Heitmann i Heitmann Marin AS.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært snakket om at manglende bruktbåtsalg er den store proppen i omsetningssystemet for seilbåter i Norge for tiden. Det er blitt uttalt at markedet kort og godt er mettet med båter.

Det har ligget mange bruktbåter ute for salg i lang tid, men akkurat nå er volumet på Finn.no mindre enn tidligere i høst. Per i dag er det 541 brukte seilbåter som er lagt ut for salg på nettstedet. For to måneder siden var det omtrent det dobbelte.

ATTRAKTIV OG RIKTIG PRIS. – Vi har faktisk hatt et bruktbart bruktbåtsalg, sier Peter Heitmann i en pressemelding i anledning av at de helge holder åpent hus på Husvikholmen i Drøbak denne helgen. Men han understreker en viktig forutsetning for å kunne selge brukt:

– At modellen er attraktiv og riktig priset.

Og det er i denne forbindelse uttalelsen om at bruktprisene har gått ned, og han mener at man som kjøper nå kan gjøre mange gode kjøp.

– Båt er blitt et veldig rimelig og godt alternativ til hytte, sier han.

ELEKRISK TREKKPLASTER. Denne helgen holdes dørene åpne I Drøbak der Heitmann Marin har sin permanente utstilling av nye Jeanneau-båter. Og for å understreke hvor miljøvennlig seiling er – men også for å ha et trekkplaster for å få folk til å ta turen til Drøbak – gis det, for å sitere Heitmann: « Mulighet til å prøvekjøre verdens råeste elektriske sportsbil – en Tesla Roadster».

– Elektrisitet blir fremtidens miljøvennlige transportalternativ på land. På vannet er det ingen ting som slår vinden og seilene, sier Peter Heitmann.