Felles importør for Sverige og Norge

J/Boats atter i Norge

J/Boats atter i Norge

J/Boats har vært ute av det norske markedet i noen år. Nå er de tilbake.

Publisert

Det svenske selskapet Marstrand Yachts er blitt importør av J/Boats, som produseres både i USA og Frankrike. Med seg i agenturet har de også fått det norske markedet. Norge har ikke hatt egen importør av J/Boats siden Harald Boe la ned virksomheten for tre år siden.


Marstrand Yachts har i dag fire ansatte og drives av Peter Johansson og Jan Nilsson. Selskapet forhandler Fleming og Corvette motorbåter, foruten sin egen kassiske seilbåt »Marstrand Yachts».


Siden 1977 har J/Boats vært med å utvikle vakuum-støping som byggemetode, og de har produsert mer enn 12 000 båter. Modellrekken spenner over 13 modeller fra  7 til 13,5 meter. J/Boats, som ledes av familien Johnstone, fikk sitt gjennombruddmed den da revolusjonerende J/24, forløperen til First Class 8, Albin Express og Maxi Racer. Siste skudd på stammen, er J/70.

J/Boats er ellers kjent for raske kombinerte familie- og regattabåter, og verftet har vært i første rekke når det gjelder å utvikle båter med baugspryd og asymmetriske spinnakere.