Rekrutteringsbåt fra Bavaria

En moderne ungdomsbåt

En moderne ungdomsbåt

Bavaria vil at flere skal begynne å seile. Deres bidrag er 23 fots kjølbåt, B/One, som skal være det i dag som Andunge, BB11 og Yngling var tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Utfordringen for båtverftene er å få unge folk inn i seilingen. Det ser det ut som at Bavaria ønsker å gjøre noe med. 



FOR TURSEILING. 
B/One er navnet på den nye båten som Bavaria kaller «Yacht-dinghy». Den er tegnet av Farr og skal være billig i innkjøp og enkel i bruk. Båten kommer i salg alt i april.
 B/One vil koste fra 230 000 norske kroner med seil.

Videre kan man velge madrasser forut og rørkøyer, samt et cockpittelt. Det skal være muligheter for fire til overnatting. B/One skal være utstyrt med et kjemisk toalett. Den kan trekkes bak en bil og skal være lett å sjøsette og rigge.
 Båten skal ha utstyr som en større båt som luke i fordekket og en skikkelig nedgangsluke. 



FOR REGATTASEILING.  
Bavaria har store mål med den nye båten. Den skal seiles av tre, og båten er tenkt å brukes som en entype regattabåt, også i arrangementer for profesjonelle. Båten skal få bra dekksutstyr, og vil ha en «tube» i dekk for gennakeren, noe som gjør den lett å sette og berge.


B/One skal også være egnet som skolebåt hvor det vil være plass til opp til syv personer i cockpiten.

På mange måter kan man si at Bavarias ideal med den nye båten er det Andunge, BB11 og Yngling var for 30–40 år siden; en båt man kunne overnatte i og seile langs kysten med fra regatta til regatta.

Data om båten i SEILbåtutstillingen.