Sunbeam 24.2

Turseiler med innbygd barskap

Turseiler med innbygd barskap

Det østerrikske Sunbeam-verftet har oppgradert store deler av sitt modellspekter. En av dem som har fått en «face lift», er Sunbeam 24.2

Publisert Sist oppdatert

Et barskap innfelt i skottet mot cockpiten og en kjøleskuff for matvarer som kan skyves inn under cockpiten, var det som først fanget oppmerksomheten under dekk i Sunbeam 24.2, som ble vist for første gang under Düsseldorf-messen i januar.

Dernest ble vi oppmerksom på at båten ikke hadde noen bysse eller toalett; det er ikke standard, men kan fås som ekstrautstyr.

KØYEPLASS TIL FIRE. Fraværet av dette gjør sitt til at innredningen er åpen og romslig, og skal båten kun benyttes til dagsturer, så hvorfor ikke? Matpakke og enklere former for avtrede kan velges fremfor en båt overfylt med innredning. Og så har man jo barskapet til ankerdrammen!

Skal det imidlertid bli snakk om overnatting, er det køyeplass til fire; to forut og to i benkene i salongen. Og ønsker man toalett og bysse, kan det plusses på som moduler. Et Porta Potti-toalett kan skyves inn under køyene forut – og trekkes ut når det skal brukes, og som ekstrautstyr kan man få en bysseløsning i form av en skuff som trekkes ut fra hvileplassen under cockpitbenken til styrbord. Det er en modul som inneholder et to bluss kokeapparat, en liten vask og skuffer til tørrmat og skaffetøy.

TO KJØLALTERNATIV. Sunbeam 24.2 har en moderne L-kjøl, men kan også fås med senkekjøl. Masten er montert i et vippe-beslag, slik at den skal være lett å reise opp eller felle ned. Masten er uten akterstag. En maksimum bredde på 2,50 m gjør båten trailbar om man velger senkekjøl, men man må ha en bil som er sertifisert for å kunne trekke en vekt på 1,5 tonn pluss henger.

Både skrog og dekk er sandwich-støpt, og som vanlig er i Sunbeams båter, er det forseggjort trearbeid i innredningen. En påhengsmotor gir fremdrift når vinden uteblir, og det er stueplass til denne under cockpit­dørken.

Pris på båten er ca. kr 350 000.