Nytt GoPro-kamera

Enda bedre actionkamera

Enda bedre actionkamera

GoPro oppgraderer med flere muligheter og høyere oppløsning i sitt vanntette videokamera.

Publisert Sist oppdatert

GoPro er et lite og vanntett videokamera som er blitt svært populært om bord. Man får en ekstrem vidvinkel som gjør at man får med seg det meste av hva som skjer i cockpiten, samt at det lille kameraet har en god lysmåler, en bra sensor og optikk som gir overraskende gode resultater.

ENDA BEDRE. HD Hero2 har fått et bedre brukergrensesnitt. Linsen er blitt bedre, kameraets prosessor er blitt raskere og kameraet har fått en lydinngang. Bildebrikken har fått en høyere oppløsning på hele 11 megapixler.

NYE FUNKSJONER. En unik mulighet med GoPro var at den kunne ta opp film med 60 bilder i sekundet. Det gir fantastiske bilder når man kjører i sakte film. Den nye versjonen kan ta opp med hele 120 bilder i sekundet, men da kun i WVGA-oppløsning.

Man kan også stille opptaksvinkelen, noe som kan være greit om du synes at vidvinkelen blir for kraftig. Du kan også ta 10 stillbilder i 11 megapixler oppløsning i løpet av et sekund.

NYTT EKSTRAUTSTYR En annen fordel med GoPro har vært alt ekstrautstyret man får kjøpt. Utstyr som gjør det enkelt å montere kameraet på forskjellige steder om bord i båt. Vi har brukt sugeproppen som biter seg fast i alle flate og blanke overflater. Det har vi festet foran på et seilbrett, på et wakeboard, på utsiden av et helikopter og på bommen på en seilbåt for å nevne noe.

Det som kommer nå, er et bakstykke som gjør at man kan styre kameraet med en fjernkontroll. Man kan faktisk styre opp til 50 kameraer fra samme fjernkontroll. Det kommer også et bakstykke som sender filmdata direkte ut fra kameraet.

Godbiten koster litt over 3000 kroner.