Xp 33

X-Yacht til under millionen

X-Yacht til under millionen

Xp 33 vil appellere til sporty seilere. Innredningen blir enkel og prisen hyggelig.

Publisert Sist oppdatert

Xp 33 vil komme på vannet til vinteren og første båt til Norge vil komme våren 2013.

– Forhandlerne fikk vite om nyheten rett før påske, og etter to timer bestilte jeg en båt. I løpet av de to timene var det solgt fem båter, forteller Otto Backe.

– Ifølge nettstedet Farevela.net, som var først ute med nyheten for noen uker siden, blir Xp 33 en viktig modell for verftet i disse krisetider.

– MED BAUGSPRYD.  Det har vært stor etterspørsel etter en mindre modell i Xp-serien, forteller Otto Backe.

– Den 9,9 meter lange båten blir på mange måter en moderne X-99, men mye stivere. Båten vil veie 4,3 tonn, og 1,7 tonn vil ligge i kjølen. Xp 33 blir en gennakerbåt med inntrekkbart baugspryd. Den vil også få rorkult. Dette for å spare verdifull vekt i hekken, sier Backe.

Ut fra tegningene kan det virke som om rorkulten ikke står på rorstammen, men flyttet akterover for å frigjøre plass i cockpiten, og for å få rorkulten bak løygangen.

UNDER MILLIONEN. Båten kan også leveres med karbonfiberrigg. Med denne riggen og dyp kjøl på 2,1 meter, blir totalvekten presset ned mot 4 tonn. Med over 120 m2 duk på unnavind, vil nok båten bli rask.

Vekt og pris er prioritert. Båten får mange køyeplasser. Planløsningen blir ikke ulik X-35. Båten får to brede køyer under cockpiten, men ingen dører. Byssa og kartbordet blir plassert på hver sin side mellom akterkøyene og salongen. I standardutgave blir båten levert med tom lugar forut. Toalettet er plassert foran hovedskottet, og det vil være mulig å få båten levert med køyer forut.

– Jeg har ikke fått noen data på hvor rask båten blir, men alt tyder på at dette blir en svært morsom seilbåt, mener Otto Backe.

– Båtens pris vil ligge rett under en million norske kroner med moms, opplyser Backe.

Du finner data om Xp 33 i Seilbåtutstillingen.