Bærbar strøm

Batteri, regulator og inverter i ett

Batteri, regulator og inverter i ett

Et batteri som også er regulator og inverter kan være kjet å ha.

Publisert Sist oppdatert

Solarpod er et nytt produkt og selges av Jarle Karlsrud i Fishtail. Karlsrud er selv langturseiler og vet hvor viktig det er med strøm om bord.

– Solarpod er ikke lagd spesifikt for båt, men jeg mener at produktet kan ha et stort anvendelsesområde om bord, forteller Karlsrud.

EL-BIL-BATTERI. Solarpod inneholder et 20 Ah LiFePo4-batteri, samme som i moderne el-biler. Det gir tilsvarende effektiv energimengde som et vanlig bilbatteri. Batteriets energi kan leveres både som 230 volts vekselstrøm via en vanlig stikkontakt, 12 volts likestrøm via en vanlig 12-volts kontakt eller via to (5 volt) USB-utganger for mobil, iPad eller kameraer.

Inverteren som gir 230 volt, er på 400 watt. Den har en modifisert sinuskurve, og er derfor ikke egnet til alt av elektrisk utstyr. Med 12 volt leverer boksen ut 5 amp, som gjør at den vil gi full strøm i fire timer.

FLERE STRØMKILDER. Det er flere måter å få strøm inn på batteriet. Med boksen følger en transformator fra 230 volt til 14,7 volt. Du kan også lade den direkte fra båtens 12 volts anlegg.

Den kan også ta strøm direkte fra solcellepanel, og boksen inneholder en regulator for å få riktig ladestrøm. Solarpod er egnet for mindre båter uten avanserte lademuligheter. Den gjør også at du kan ta med deg kjøleboksen på land for kald drikke, eller for å holde musikken i gang. Pris kr 8000.