Trailbar havseiler

Seascape kommer for fullt til Norge

Seascape kommer for fullt til Norge

Ny ambisiøs importør viser Seascape 27 på Båter i sjøen.

Publisert Sist oppdatert

En av båt-høstens mest spennende nyskapninger er utvilsomt den slovenske båten Seascape 27. Båten vil bli vist på Båter i sjøen som et av de første stedene i Europa, og Fjord Sail AS med Tor Hove, kjent for import av Elans modeller, er full av forventning og entusiasme.

Fjord Sail AS ble nylig norsk importør av Seascape-modellene.

STORT POTENSIALE. – Vi mener Seascape 27 har et stort potensiale i Norge med mange bruksområder. Båten er havgående, samtidig som den er trailbar. Det blir dermed mulig å seile i områder som i praksis ikke er tilgjengelige når båten skal transporteres sjøveien, sier Tor Hove.

Han ser for seg at båten skal kunne benyttes til dagseiling og klubbregattaer, shorthandedseiling i regattaer som Watski Skagerrak TwoStar, Seilmakeren Doublehanded og Bohusracet – for å nevne noen. At Hove selv etter hvert vil bli å se i en Seascape 27 på regattaen, vil neppe overraske noen.

LETT OG PLANENDE. Hove mener båten også er egnet som feriebåt for en sporty familie. Høy stabilitet og en vekt på beskjedne 1200 kilo skal gjøre at båten planer lett. Pris på båten er ikke fastlagt ennå, men den vil foreligge når prototypen til båten vises under Båter i sjøen.

Seascape 27 har også en lillesøster, Seascape 18, som det er bygd 190 eksemplarer av til nå.

FjordSail AS vil også vise flere Elan-modeller under Båter i sjøen, som finner sted i begynnelsen av september.