Seilbåtbransjen

Arcona ny-satser i Norge

Arcona ny-satser i Norge

De svenske Arcona-båter har fått en gammel ringrev som ny representant i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Torgersen var en gang på 1980- og 1990-tallet representant for de populære svenske Omega-båtene, som det ble solgt et solid antall av på den tiden. Nå er Torgersen på plass i båtbransjen igjen, som representant for de svenske Arcona-båtene.

HAR LIGGET LAVT. Arcona er etter hvert blitt et velkjent merke i den norske flåten av tur- og havseilere, men da finanskrisen gjorde sitt inntog for noen år siden, ble aktiviteten på det norske markedet skrudd betydelig ned, sammen med at den daværende norske importøren, Alizé Yachts, kastet kortene.

– Jeg er svært glad for å få Henrik til å hjelpe oss med å få Arcona-båtene mer synlig og lettere tilgjengelig for norske seilerne, sier Torgny Jansson, som leder Arcona Yachts AB fra hovedkontoret i Gustavsberg utenfor Stockholm i en pressemelding.

ERFAREN OG KUNNSKAPSRIK. – Henrik har solid erfaring fra internasjonal forretningsutvikling, men også fra seilbåtmarkedet i Norge. Han er også en meget erfaren seiler med store kunnskaper om seiling og båter, både når det gjelder turseiling og regattaseiling på et høyt nivå. Jeg er overbevist om at han vil kommunisere Arcona-båtenes kvaliteter og egenskaper til norske seilere på en utmerket måte, sier Torgny Jansson.

Torgersen er selv en ivrig seiler med blant annet flere deltagelser i såvel Watski Skagerrak TwoStar som Hankø OneStar bak seg – foruten en rekke andre tur- og havseilaser.

SKAPT AV SEILERE. – Arcona-båtene er preget av at de er utvklet og bygd av folk som selv har seiling i blodet, sier  Henrik Torgersen, som selv har seilt en Arcona 370 i fem sesonger.

– Jeg er blitt utrolig glad i båten. Alt ombord, fra design av skrog og rigg til valg av innredning og  tekniske løsninger, vitner om dyp kunnskap om hvordan vi seilere vil ha det ombord. Båtene retter seg mot en nisje i markedet som jeg kjenner godt, og som jeg vet at mange norske seilere føler seg hjemme i, sier han.

Arcona har i dag et modell-utvalg som spenner fra 34 til 46 fot.