DAME Awards

Nye tauledere for mindre båter

Nye tauledere for mindre båter

Spinlocks nye tauledere vant DAME Awards på METS.

Publisert Sist oppdatert

De nye taulederne, T25, fra Spinlock vant sin kategori på utstyrsmessen METS i november. I kategorien for dekksutstyr, seil og rigg mente juryen at produktet T25 fortjente den gjeve utmerkelsen blant annet på dette grunnlaget:

«Juryen er imponert over den smarte designen og de fordelene produktet vil gi med tanke på plassparing og kostnadsreduksjon».

Den nye T25-serien er beregnet for båter opp til 28 fot som bruker opp til 10 mm tau som skal gjennom en leder, eller tauorganisator som det også kalles. Noe av «kongs–tanken» til Spinlocks produktutviklere er at de nye venderne skal ta minimalt med dekksplass og kunne bygges ut «i høyden».

Høydebyggingen gjør du med et eller flere av det Spinlock kaller «bullseye». Med disse kan du lede ytterligere liner gjennom lederen ved å montere disse på toppen. Disse monteres enkelt ved å skru opp skruene som holder hjulene. «Bullseyene» monteres rett i de samme hullene og ifølge Spinlock er det brukt mye tid på å sørge for at disse blir så lave som mulig.

«Bullseyene» kommer imed enten to eller tre hull og Spinlock opplyser at du også kan montere disse direkte på dekk, uten taulederne.

T25 leveres i forskjellige varianter. Den minste tar to liner, mens den største tar seks. Den finnes også som symmetrisk eller asymmetrisk, hvor sistnevnte skal sørge for at tau og liner ikke sitter fast på utsiden av venderen.