Ny klasseklubb på trappene

Arcona-seilere vil organisere seg

Arcona-seilere vil organisere seg

Om ikke lenge kan en klubb for Arcona-seilere se dagens lys.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i denne uken ble det nedsatt et interim-styre for å etablere en klubb for Arcona-seilere. Det skjedde da et 30-tall Arcona-eiere møttes på Dronningen i Oslo etter initiativ fra den nye Arcona-importøren, Henrik Torgersen.

HISTORIE OG FILOSOFI. Tilstede var også Arcona Yachts’ primus motor, Torgny Jansson, som fortalte om verftet som ble etablert i 1968, og ga de fremmøtte en presentasjon av de ulike modellene og tankene som ligger bak. Han kunne også fortelle at verftet går så det suser; inneværende sesong ser ut til å kunne bli en av verftets beste.

Verftets cruiser/racere med et godt fartspotensiale og en klassisk innredning av godt svensk merke, er et konsept som har slått an.

ALENE. – På mange måter står vi igjen alene i dette segmentet av markedet. Hovedkonkurrenten vår, X-Yachts har valgt to retninger: Xp-modellene er blitt mer racige, mens Xc-modellene er mer utpregete turbåter, sier Torgny Jansson til SEILmagasinet.

Arcona Yachts er nå Sveriges nest største båtprodusent. Bare Hallberg-Rassy er bedre. Verftet har nå seks modeller i produksjon, og Jansson kunne røpe at den neste de har på trappene vil bli mellom 48 og 50 fot.

INTERIMSTYRE. Klasseklubben som er i ferd med å bli etablert skal etablere og vedlikeholde et register over alle arconaeiere, de skal forvalte et nettsted for klubben, arrangere tema-møter og samlinger – og samordne regattadeltagelse.

Interimstyret består av Jens Petter Trangrud, Rune Strømquist og Kjetil Tørseth, og det er interessert å komme i kontakt med alle landets Arcona-eiere.