Statistikken viser:

Vekst for små seilbåter

Vekst for små seilbåter

Salget av seilbåter under 7,5 meter vokste med 31 prosent i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Importverdien av seilbåter under 7,5 meter var på 11,3 millioner kroner fra januar til og med november 2012, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå. I samme periode i 2011 var verdien på 8,6 millioner kroner.

Salget av små seilbåter vokste med andre ord med 31 prosent i 2012 fra året før. Siden det ikke lenger produseres seilbåter av noe omfang i Norge, gir importstatistikken en god pekepinn på nybåtmarkedet her i landet.

Frankrike er verdens ledende seilbåt-eksportør, og vi importere små seilbåter til en verdi av 1,7 millioner kroner herfra i løpet av årets første 11 måneder. Vi importerte små seilbåter til en verdi av 1,2 millioner kroner fra Sverige, og for snaut en million fra Tyskland.

NED FOR STØRRE BÅTER. Når det gjelder seilbåter over 7,5 meter, gikk salget i Norge ned med 99 millioner kroner i fjor i forhold til året før.

I 2011 ble det solgt seilbåter for 341 millioner kroner fra nyttår til desember. I år er det solgt seilbåter for 242 millioner kroner i samme periode, ifølge SSB. Dette gjelder seilbåter med motor over 7,5 meter lengde.

Over halvparten av alle seilbåter over 7,5 meter (ca. 24 fot) som selges i Norge, kommer nå fra Tyskland og Frankrike. Vi har kjøpt seilbåter fra disse to landene for tilsammen 145 millioner kroner i år, skriver Seilas.