Skiff-seiling

Ovington-joller representert i Norge

Ovington-joller representert i Norge

Ny forhandler ønsker økt vekst i skiff-seiling i Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

DinghyShop Aps heter den nye importøren av de britiske jollene, som omfatter typer som 29er, 49er, 49erFX, Musto Skiff, Byte og International 14. DinghyShop har tilhold i Danmark, men representerer Ovington i både Danmark og Norge, og overfor norske kunder lover den nye importøren over-natten-support av deler og utstyr.

FAR OG SØNN. Det er far og sønn som står bak DinghyShop; Michael og Frederik Thaarup. Pappa Thorup har efaring fra havseilas og har vært med på å bygge opp Zoom8-klassen i Danmark, mens Frederik kan vise til nasjonale og internasjonale mesterskapstitler i Optimist og Zoom8.

De to håper på å bidra til å øke veksten i både 29er- og 49er-klassen i Norge og Danmark gjennom tett kontakt med de beste seilerne, klasseklubbene og seilforbundene.

PROAKTIVE. – Vi har forstått oppgaven og ser frem til å kunne medvirke aktivt til en forsterket innsats overfor bredde, men i særdeleshet eliteseilerne i norsk og dansk seilsport, sier Michael Thaarup.

– Vi kan bidra med det vi er best til: Et høyt servicenivå via våre tette relasjoner med Ovington, presisjon i logistikk og en proaktiv holdning og forståelse overfor de utfordringene som seilerne møter og ikke minst vil møte i fremtiden, sier han.

30 ÅR. Thaarup har vært med å bygge opp Ovington europeiske forhandlernett. Ovington, som holder til i North Shields i England, har bygd joller i over 30 år, og verftet sier selv at de har spesialisert seg på å bygge «high performance»-joller.

Med Ovington representert på det norske markedet er to av Englands ledende jollebyggere på plass i Norge. RS Sailing er det andre verftet, kjent for sine mange RS-joller.

I Norge fins det en 29er-klasse med NM-status og i god vekst, noen spredte 49er-joller og en håndfull Musto Skiff-er – som befinner seg i Kristiansand. Musto Skiff er en enmannsjolle med trapes og gennaker. Noen nye lag er nå på gang igjen med å seile den avanserte 49er-klassen, og to jentelag er allerede aktive i den nye OL-klassen 49erFX.