Nå kommer bruktbåtene

Nå kommer bruktbåtene

Med vårsola forsvinner presenninger, og båter gjør seg sexy for nye eiere. Her er noen eksempler på hva du kan få for pengene.

Publisert Sist oppdatert

MELLOM KR 150 000 og 250 000. I denne kategorien finner du båter fra 1971 til nytt. Størrelsen varierer fra 21 til 41 fot.

Båten mellom 30 og 35 fot var meget populære på begynnelsen av 1980-tallet. Det ble sett på som store båter, og det ble faktisk solgt svært få større båter enn dette i det norske markedet. Veldig mange av disse båtene har i dag en verdi mellom 150 000 og 250 000 kroner.

I dette markedet er det stor variasjon på båtene, og et slik båtkjøp innebærer også en del risiko. Det er som å kjøpe en gammel bil. Noen ganger er det genialt, andre ganger kan det bli katastrofalt. Det gjelder å ta seg tid og sjekke båten grundig før kjøp, spesielt det tekniske, men også det strukturelle. Mange av båtene i dette prissegmentet har saltvannskjølte motorer. Saltvann i motoren vil føre til at disse motorene har kortere levetid enn ferskvannskjølte motorer.

I dette markedet er det faktisk både mange kjøpere, og mange selgere. Kjøperne vil ha strøkne båter til lav pris, og har tid til å vente. Får du ikke solgt, er båten for slite eller prisen for høy. Når en bra båt til en bra pris blir langt ut, tar det ikke lang tid før båten er solgt.

Her er tre interessante båter:

Comfort 30 med nyere motor

Hero 101 til billig penge

Kongens gamle ILC40

[Artikkelen fortsetter under bildet]