Sun Fast 3600

Premiere for ny shorthanded-båt

Premiere for ny shorthanded-båt

Jeanneaus nye Sun Fast 3600 vil bli vist for første gang i La Rochelle i september.

Jeanneau har nyss sendt ut sin oversikt over verftets nye modeller for 2014, og med mindre de har noe mer i ermet, vil Sun Fast 3600 være verftets eneste nykomling i seilbåt-flåten. Nye motorbåter er det derimot i fleng, og det speiler kanskje også dagens marked?

Sun Fast 3600 blir en storesøster til Sun Fast 3200, en modell som har gjort seg bemerket i Norge igjennom Simen Løvgrens prestasjoner på shorthanded-arenaen for noen år tilbake. Sun Fast 3600 skal, ifølge verftet, være tilpasset solo-, doublehanded-seiling og seiling med fullt mannskap, og tre parametre skal ha vært retningsgivende under utvikling av båten: Den skal være lett å håndtere, ha lav vekt og være enkel å vedlikeholde.

LETTVEKTER. Vekten er oppgitt til å skulle bli 4700 kilo, hvilket er 1300 kilo mer enn lillesøsteren, som har snaue 10 m2 mindre seil.  Det betyr 27 prosent høyere vekt og 16 prosent mer seil. For å få ned vekten og senke tyngdepunktet er dekket vakuum-støpt i en sandwich-konstruksjon med balsa-kjerne.

Også Sun Fast 3600 er tegnet av Daniel Andrieu, den har fast baugspryd og to ror. Den får et konvensjonelt storseil med akterstag. Du kan velge mellom rorkult- eller ratt-styring. Kjølen stikker 2,13 m dypt, og det samlete seilarealet er 69,8 m2. Vannlinjelengden er 10,80 m.

ENKEL. Innredningen under dekk blir enkel og racing-minimalistisk, men er lovet å skulle bli funksjonell. Fire køyeplasser har fått plass i akterskipet i en innredningsdisponering der toalettet er plassert foran masten og ytterligere to køyer kan rigges til i salongen. En enkel bysse og et kartbord erogså på plass.

Båten vil bli utstyrt med en 21-hesters motor.