Båtutstilling i Hamburg

Satser på Skandinavia

Satser på Skandinavia

Båtiutstillingen i Hamburg henvender seg til og satser på båtfolket lengst nord i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Tyskland er som kjent en stor produsent av seilbåter og det er også trolig det mest kjøpesterke båtmarkedet i Europa i dag. Derfor er Hamburg-messen vel verd et besøk om du er ute etter ny båt, eller noe nytt utstyr til båten.

GRATIS PÅ PASSET. I år satser Hanseboot, den 54. i rekken, i stor grad på Skandinavia. «Der Norden in seinem Element» er messens slogan og alle besøkende fra Norge og de øvrige skandinaviske landene kommer gratis inn bare ved å vise passet. Messen starter 27. oktober og varer til og med 3. november.

Seilbåtene er alltid sterkt representert i Hamburg, og nå har mange neste års modellnyheter ferdig til premierevisning. Mange produsenter satser på å introdusere sine nyheter på denne messen. 

I år knytter det seg særlig stor interesse til Varianta 37 og Hanses nye 505, en ny 50-foter i samme stil som Hanse 575. Båten hadde verdenspremiere i Cannes tidligere denne måneden. En annen spennende nyhet er J/88. Det er en sportslig familieturbåt i en rimelig prisklasse.

ESTLAND. Alle de store verftene internasjonalt er selvsagt godt representert i Hamburg. I år kan du også finne interessante båter fra Estland.

Estlenderne har på få år bygd opp en imponerende båtproduksjon. Kjente båter fra Sverige og flere andre land bygges i dag i Estland. Du finner derfor mange estlandske båter på messen og Estland er årets samarbeidspartner på Hanseboot.

650 UTSTILLERE. I år er det hele 650 utstillere på Hanseboot. Messen fyller syv haller på til sammen 70 000 kvm. Foruten utstillernes stands arrangeres en rekke informasjonsmøter, seminarer og demonstrasjoner på messen.

Du finner mer om dette og Hanseboot for øvrig på www.hanseboot.de