Sjøen for alle

Kun to båter med seil

Kun to båter med seil

Sun Odyssey 349 og J/70 er de eneste seilbåtene på Sjøen for alle.

Publisert Sist oppdatert

Når Sjøen for alle åpner onsdag 12. mars i Telenor Arena på Fornebu, vil det kun være to båter som er utstyrt med mast og seil der. Marstrand Yachts fra Sverige og Heitmann Marin AS fra Drøbak er de eneste som har valgt å stille ut seilbåter i hallen. Store aktører som Lunde Båt AS (Bavaria), Normar AS (Bénéteau) og FjordSailing (Hanse) har alle valgt å la sine båter bli stående i egne utstillingshaller der de holder til.

UTSTYR OG FOREDRAG. For seilere vil derfor turen i første rekke dreie seg om å orientere seg på utstyrsmarkedet, og utstyrsutstillere er det mange av. I tillegg vil det nok være informasjon om seilbåter og seilbåt-aktiviteter på flere av standsene i Telenor Arena.

Dessuten kan det være verd å få med seg foredraget til den verdenskjente jordomseileren og regatta-arrangøren Jimmy Cornells foredrag fredag – eller at Camilla Ringvold forteller om kite-turen over Atlanteren lørdag og søndag.

STOLT HISTORIE. Sjøen for alle arrangeres for 52. gang i år og det er ialt 140 utstillere.

– Vi er stolte av vår over 50 år lange historie, noe som befester Sjøen for alle som den viktigste arenaen for presentasjon av båter og maritimt utstyr i Norge, sier administrerende direktør hos messearrangør NORBOAT, Erlend Prytz.

BÅTELSKENDE LAND. Undersøkelser gjennomført av InFact viser at halvparten av befolkningen i Norge er båtbrukere i en eller annen form, og Norge har trolig den høyeste andel båtbrukere per innbygger i verden.

– Det som også er spesielt for Norge, er at vi har en vesentlig større andel unge båtbrukere her enn i andre europeiske land. Det gir oss god tro på fremtiden for fritidsbåtlivet i Norge, sier Prytz.

Sjøen for alle holder åpent til og med søndag 16. mars.