Søk i arkivet

Seil & Rigg og Tarpon Seil blir ettOneSails lanseres i Norge

To norske seilloft går sammen og satser italiensk.

De to norske seilloftene, Seil & Rigg AS i Kristiansand og Tarpon Seil i Sandefjord, er gått sammen ved at Seil & Rigg har kjøpt Tarpon, og sammenslåingen har resultert i en satsing på det italienske seilmerket OneSails.

– Etter en runde med de ansatte og eier i fjor, staket vi ut en ny kurs og nå er vi godt i gang med å gjennomføre viktige grep. Basert på de to seilmakerverkstedene skal vi tilby service på seil og rigg lokalt og kvalitetsprodukter nasjonalt, sier daglig leder Petter Berg Jørgensen i Seil & Rigg AS i en pressemelding.

HAR SAMME TANKER. – Med Marius Borg i spissen og Torgeir Pedersen som makker, utgjør gutta i Tarpon Seil en meget spennende tilvekst til teamet. De gir oss en viktig tilstedeværelse på Østlandet og Oslo, og de har en imponerende seilfaglig kompetanse.  Men det er nok deres smittende entusiasme og evne til å tenke nytt, som var utslagsgivende for at vi til slutt valgte å formalisere samarbeidet. Vi deler mye av de samme tankene om hva som skal til for å lykkes over tid, sier han videre.

Jørgensen mener at skal man henge med i konkurransen om de norske kundene, må man kunne tilby et internasjonalt seilmerke. De valgte OneSails i Italia.

SEIL UTEN SØM OG LIM. – Helt fra oppstarten har OneSails satset bevisst på forskning og utvikling. Med den nyeste 4t Forte-teknologien leder de an i den globale konkurransen, sier Jørgensen som mener OneSails er en sterk konkurrent til markedslederen i det norske markedet.

Om 4t Forte-teknologien sier Dede de Luca i OneSails:

– 4t Forte er det første seilet noensinne med kontinuerlig strukturell kompositt-ramme. Det blir satt sammen ved bruk av vakuum og varme, og hele prosessen gjøres uten bruk av lim, sytråd eller film. Denne patenterte løsningen gir et lett, sterkt og formstabilt seil med vesentlig forbedret levetid.

OneSails produserer seilene i Europa og de er hundre prosent resirkulerbare, hevder produsenten, som også tilbyr å ta imot brukte seil som kan gjenvinnes.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen