Navigasjon: Skipper Chris Nicholson og navigatør Wouter Verbraak diskuterer strategi ved kartbordet. Det går mest tid på å finne riktige vindvinkler, og analysere fart opp mot tidligere erfaringer.
30. november: Team Vestas havner på Cargados Carajos Shoals i Det indiske hav etter feilnavigering.
Skjermbilde: PC-en til «Vestas» viser hvordan revet ser ut uten detaljkart. Mannskapet trodde det var 40 meter med vann.

Teknologi satt på prøve

Volvo Ocean Race-båtene er proppet med moderne elektronikk. Likevel gikk det galt for Team Vestas. En ny rapport avslører fakta.

Publisert Sist oppdatert

En uavhengig kommisjon har analysert årsaken til grunnstøtingen i Volvo Ocean Race. Rapporten på 80 sider beskriver hendelsen i detalj, og gir råd til regattaarrangøren, men den svarer ikke på alle spørsmål omkring hendelsen. Forandring av seilingsrute rett før start gjorde at navigatøren ikke fikk satt seg inn i seilingsfarvannet før start. Et lavtrykk skapte navigasjonsutfordringer i timene før hendelsen. Rapporten er verdt å studere og gir et innblikk i båtens avanserte elektronikk.

Alle Volvo Ocean Race-båtene har systemer som består av produkter fra Brookes & Gatehouse og Mastervolt, samt PC fra Panasonic.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER