I havets ærend

Snart fremme: Soloppgang over Florida-kysten.
Key West: Det sydligste punktet i USA.
Fant strømmen: Spanske Juan Ponce de León oppdaget Golfstrømmen allerede i 1512.

En vinterreise til Florida

«Aventura» har ligget stille i Annapolis i nærheten Washington i de to siste månedene. Både båt og mannskap fått en velfortjent hvil etter seilasen i Arktis. Uken før jul fortsatte turen sørover mot Key West i Florida.

Publisert Sist oppdatert

På en kald, men solrik vinterdag holdt vi god fart langs den 120 nautisk mil lange Chesapeake Bay. Min kone Gwenda var endelig med på sin første seiltur i den nye «Aventura» og vi var begge enige om at en vintertur som innebar å krysse Golfstrømmen to ganger, ikke var det beste utgangspunktet for å få henne interessert i langturseiling igjen. Spesielt siden hun i utgangspunktet ikke var spesielt interessert i mine planer om nok en seilas jorden rundt. Mitt eneste håp var at lykken skulle stå meg bi med fint vær, og det gjorde den.

Nordvesten sendte oss ut på havet og snart nådde vi den nordlige kanten av Golfstrømmen. Vanntemperaturen klatret raskt. Fra 7 grader i Chesapeake Bay og 10 grader i det åpne havet, til 16, 18 og 22 grader før det toppet seg med 25,8 grader. Strømmen rant i omkring 3 knop i nordnordøstlig retning, men vinden var fortsatt i vår favør og vi klarte nesten å holde den planlagte kursen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER