Søk i arkivet

24-foter fra Seascape

Seascape 24 henter det beste fra 18 foteren og fra 27-foteren.

Folkene bak Seascape har som mål å bringe egenskapene fra moderne «Open» båter til massene. Seascape 18 er en forenklet og forminsket Mini Transat båt som kan sjøsettes fra en henger. Seascape 27 ble utviklet for å kunne seile på åpent hav, men allikevel kunne trekkes bak en bil. Nye Seascape 24 blir betegnet som en «inshore» båt av produsenten. Det blir en turbåt med køyer for fire, men får en enklere utrusting enn 27-foteren.

 

MYE DUK: Seascape 24 vil veie 960 kg. 340 kg vil ligge i kjølen som stikker hele 1,9 meter under seiling. Skroget er 2,5 meter bredt, som er bare noen få cm mindre enn 27 foteren. Sammen med knekkspant vil båten både få mye skrogstabilitet og høy stabiliseringseffekt av kjølen. Karbonrigg bidrar også til økt rettende moment. 

Båten har et seileral på 42 kvadratmeter på kryss, og har en gennaker på 65 kvm. Forholdet mellom seilasreal og vekt er på 160. Det er det samme som Melges 24. Til sammenligning har Express 71. Forholdet seilaeral på vekt blir høyere på Seascape 24, enn på 18 og 27 foteren, som har 140 og 150.

 

SA/D: Graf som viser seilarealet i forhold til båtens vekt. Seascape 24 har 160, mens Express har 71. 

TRYGG: Seascape hevder at deres nyhet skal blir enkel å seile, tros mye duk. To ror gir bedre rorgrep, og firkanttoppen i storseilet tvister ut i vindkast, og slipper automatisk ut kreftene. Skroget gir høy stabilitet, og båten får et smart system for å håndtere gennakeren. Forseilet er på rulle. Cockpiten er designet for fire personer, men båten kan også seiles solo. Båten får to vinsjer på hytta. Løygang er droppet til fordel for en enklere hanefot.

 

TUR: Båten får en stor cockpit, og denne er prioritert i forhold til volumet under dekk. Kjølen vippes opp inn i skroget. Det gjør båten enklere å trekke opp på en henger, eller å seile inn på en strand. Kjølkassen vil ta mye plass under dekk.

Innredningen består i prinsippet av fire køyer.

Seascape 24 vil bli vist frem på messen i Dusseldorf i januar.  Prisen er estimert til 45 000 euro uten moms. Det betyr en pris på ca en halv million norsker.

TUR: Seascape 24 får en innredning til fire, men har en kjølkasse som tar plass.
FART: Seascape 27 under testseilas i Oslofjorden med fart nær 20 knop. 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen