Søk i arkivet

Foto:

Lad mobilen i redningsflåten

Det dukker alltid opp noen spennende nyheter på utstyrsmessen Mets i Nederland. GoodiOn er et batteri på saltvann, produsert i Sør-Korea.

GoodiOn kan brukes som et nødbatteri for redningsflåten eller om bord. Batteriet består av en boks med to magnesiumplater. Ved å helle saltvann i boksen vil magnesiumen reagere med vannet og produsere strøm. Boksen har to USB-utganger, og den gir strøm i 48 timer etter at prosessen er satt i gang.

TÆRER. Magnesium er et uedelt metall. Kombinasjonen av vann og salt fungerer som en elektrolytt med stengene av magnesium. Resultatet er spalting av kjemiske forbindelser som sørger for strøm.

Batteriet har også et lys.

LOWTEC. Batteriet kan ikke lades. Når det er flatt må platene skiftes, og batterier er klart for en ny omgang. Magnesiumplatene kan kjøpes løst. 

Batteriet koster ca. 1000 kroner. Vi har ikke funnet noen distributør i Norge, men det kan kjøpes via internett. 

 

TÆRING: Magnesiumplatene vil tære, og må byttes etter 48 timers bruk. 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen