Søk i arkivet

SKADER: Irma har knust 80 prosent av båtene, men bransjen skal opp på beina igjen.
SKADER: Irma har knust 80 prosent av båtene, men bransjen skal opp på beina igjen.

Orkan ødela 63.000 båter

Båter til verdi av over fem milliarder kroner er ødelagt av orkan i USA i høst.

BoatUS melder at til sammen 63.000 amerikanske fritidsbåter er ødelagt av orkanene Irma og Harvey. Hardest medfart har det vært i Florida, der 50.000 båter til en samlet verdi av over fire milliarder kroner er ødelagt av Irma.

13.5000 båter til samlet verdi av over en milliard kroner er ødelagt i Texas av Harvey. Dermed har høstens orkaner forårsaket like store skader på Amerikas fritidsbåter som orkanen Sandy i 2012.

Skadeomfanget i Florida kunne ha vært større dersom ikke orkanen hadde svekket seg da den kom inn over den amerikanske delstaten.

Kostnadene forbundet med redningsarbeidet er anslått til ca 160 millioner norske kroner. Båteiere og den amerikanske kystvakten deltar aktivt i dette arbeidet, og første prioritet er å dempe miljøskader ved å stoppe blant annet drivstofflekkasjer.

Irma knuste også 80 prosent av charterflåten i Karibia, som er bildet er hentet fra.

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen