Søk i arkivet

OGSÅ SOM BOBÅT: HOC kommer også som Explorer.
OGSÅ SOM BOBÅT: HOC kommer også som Explorer. Foto:

X-Yachts kjøper HOC

Dansk seilbåtprodusent kaster seg inn på motorbåtmarkedet med svensk oppkjøp.

Danske X-Yachts er kjent for seilbåter med høy kvalitet, og har vært i drift siden 1979, og kan sies å være seilbåtenes svar på BMW. Motorbåter har de vært foruten. Fram til nå. I en pressemelding skriver X-Yachts at de nå har kjøpt svenske HOC Yachts. De skriver at de over en periode har vurdert å komme seg inn på markedet for motorbåter, og at valget falt på HOC Yachts.

To muligheter

– Vi hadde to muligheter, og det var å utvikle et eget motorbåtmerke for X-Yachts fra bunnen av, eller kjøpe oss inn på markedet med et produkt som tilfredsstiller vårt konsept, sier styreleder Ib Kunøe for X-Yachts i pressemeldingen. Han forteller videre at det har vært en lang prosess med overtakelsen av HOC Yachts, som de mener er i deres kjerneområde.

– Selv om jeg har et hjerte for seiling, må jeg innrømme at kombinasjonen av HOC og X-Yachts får meg over til motorbåter, fortsetter styrelederen.

To modeller

Båtkonseptet HOC startet med en seilbåttur. De svenske gründerne var ute med seilbåten i Stockholm-skjærgården og fikk en idé om å lage en helt ny båt. De ønsket å tenke ut nye løsninger, mer lik en bil. Resultatet ble altså HOC som X-Yachts nå har kjøpt.

HOC Yacht har fra før to modeller, og det er HOC Explorer og HOC Cruiser. Båtliv har tidligere prøvekjørt 33-foteren HOC 33 Cruiser, som ble beskrevet som morgendagens båtliv, med innovative løsninger i skrog og teknologi.

LES PRØVEKJØRINGEN: HOC 33 Cruiser

HOC Explorer og Cruiser ser ut til å ha alt markedet trenger i en motorbåt. Alt i alt topp moderne, akkurat som resten av X-Yachts-flåten, sier Kunøe, og trekker spesielt frem det han beskriver som spektakulær design, kompromissløs kvalitet og drivstofføkonomi.

– Vi er overbevist om at vår erfaring med motorbåtdesign vil være et stort bidrag til X-Yachts fremtidsrettede planer innen motorbåtsegmentet, sier Vilhelm Djurberg, medgründer av HOC Yachts.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen