Simen Løvgren
Rune Aasberg
Innfestningen til baugsprydet røk.

Dårlig nytt fra «Solo»

Rune og Simen har brutt Normandy Channel Race.

Publisert Sist oppdatert

Normady Channel Race en dobelhanded regatta fra Frankrike, runding Syd-England, til Tuskar Rock, så Fastnet Rock, tilbake til Normandy. 17 båter deltar.

Rapport fra «Solo»

Vi hadde seilt nærmere 30 nm når innfesting til baugspydet røk. Under seilasen til da fikk vi erfare at Solo er i shape. Vi hadde en relativt god start og økte siden mot toppmerket da vi valgte riktig banehalvdel. Vi rundet som båt nr 6, kun 20 sekunder bak nr 1. Etter runding og i fritt løp mot England valgte vi en litt sydlig kurs for å kunne seile en flat gennaker så lenge som mulig.

Etter en times seiling døde vinden, som meldt, så vi fikk god hjelp av dette seilvalget. Vi seilte litt for lenge med den før vi endret til Code0, som er et ennå flatere og mindre seil, når vinden økte til 10 knop og dreide negativt. Vi tapte litt på det. Men etter at vi kom i gang igjen, hadde vi 2. beste båtfart i flåten på de to siste poisjonsrapportene vi mottok, og var i gang med å hentet inn ledelsen.

Etter hendelsen fikk vi situasjonen under kontroll ombord. Vi seilte deretter tilbake til Ouistreham. Der stod en delgasjon, inkludert race sjefen og tok oss i mot. De følte med oss og tilbød oss all type hjelp, inkludert gratis hotellrom. De har også ordnet det slik at det velkjente verftet V1D2 skal assistere oss. De ordnet oss videre rett inn i slusen og sørget for brohevinger oppover elven til Caen. Det er utrolig hvilket servicenivå de yder her når situasjoner oppstår.

Vi trøster oss med at vi absolutt var konkurransedyktige i feltet og at dette kunne blitt et utrolig bra race. Nedturen er å ta og føle på, men satser man høyt er fallhøyden ditto høy. Sånn er det, nå ser vi fremover.

Reprasjoner er i gang i skrivende stund, men Rune må gjøre jobben selv, da verftet ikke har ressurser, men kan stille med alt verktøy og utstyr. Vi håper Rune kan seile herfra i løpet av et par dager, da han skal seile Solo alene hjem som kvalifisering til soloregatten Route Du Rhum til høsten.

Hilsen Rune og Simen

Baugspydet brakk oppover og dro ut bolter av skroget. Det er gapende hull i baugen hvor boltene satt, i tillegg til andre ødeleggelser.