Spennende maritimt museumsprogram

Spennende maritimt museumsprogram

Norsk Maritimt Museum feirer 100-års jubileum med et tettpakket program for våren og sommeren.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: RS 14 «Stavanger» blir en ny skute under museumstak på Bygdøynes. Den får plass i Båthallen foran Norsk Maritimt Museum. (Foto: H. Nissen-Lie)

Først i rekken av nye utstillinger og arrangementer ute på Bygdøynes i Oslo er «Norge er havet», en stor utstilling som åpner for publikum 5. april. Samtidig er det også åpning for utstillingen «Det elektriske akvariet». I tillegg til de to nye utstillingene markeres jubileet med både publikumskonkurranser, skattejakt og omvisninger. 

For barna blir det saluttåpning og gratis boller og brus.

Saluttpåske blir det også på Bygdøynes. Både Norsk Maritimt Museum og naboen, Kon-Tiki-Museet, er 100 år i år og åpner dørene for besøk av hele familien nå i vår og sommer.  Du kan bli med på en arkeologisk utgraving og besøke «Båtlab’en». Hver søndag fra kl 12 til 15 er det båtbygging i Barnas Båtverksted. Du kan seile med radiostyrte modellbåter i «Skipet», og er du flink, kan du få skipsførerbevis!

Sjøsetting av Redningsselskapets nye «Elias-båter» står også på programmet.

15. mai lanseres Norsk Maritimt Museums 100 års jubileumsbok.

Stillehavs-seminar

«Across the Pacific» er et firedagers seminar med fokus på Stillehavets kystkultur. Det arrangeres 25–28. juni og er et samarbeidsprosjekt ved Kon-Tiki-museet og Norsk Maritimt Museum i anledning Thor Heyerdahls 100-års jubileum, som også er nå i 2014.

Senere i sommer vil Forbundet Kystens Landsstevne i Bjørvika med flere enn 350 skip, skøyter og andre norske og europeiske fartøyer bli feiret. Stevnet åpner 17. juli med en konvoi med historiske skip, deriblant museets egen «Svanen».

Sommerens store, internasjonale regatta for klassiske båter, Europe Week 2014, blir også gjenstand for oppmerksomhet på museet.  Her vil alle regattaseilerne få en grundig omvisning og høre foredrag om våre berømte båtkonstruktører og båtbyggere gjennom flere århundre.

Regattabåtene får havn ved Dronningen i Frognerkilen fra 20. til 23. juli.

Verdens kuleste dag

1.– 3. august arrangeres årets Trebåtfestival i Risør. Der deltar museet med sine egne fartøy: «Svanen», RS1 «Colin Archer» og «Venus».

23. august arrangerer Sparebankstiftelsen «Verdens Kuleste Dag» på Akershus Festning.  Der er museet representert med en stand som viser arkeologisk utgraving og «Det elektriske akvariet».

Du finner mer informasjon om programmet på Norsk Maritimt Museum.