Travelt Oslo-besøk for Jimmy Cornell

Jordomseileren, forfatteren og langturarrangøren Jimmy Cornell kommer til Oslo i forbindelse med Sjøen for alle. Er du interessert i å treffe ham har du flere sjanser nå i mars.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE:. Arkivfoto fra bokcover.

Jimmy Cornell trenger ingen presentasjon for langturseilere med interesse for havseilas. Han var mannen som startet ARC – den første store Atlanterhavsseilasen for turseilere, han er mannen bak et stort antall oppslagsbøker for havseilerne, og han er på ny arrangør av flere store turseilaser, som Blue Planet Odyssey – et miljøinspirert arrangement som omfatter hele jordkloden, inkludert en mellomhavn i ishavsbyen Tromsø. Derfra går seilasen vestover gjennom Nordvestpassasjen! I fjor ble det også arrangert flere turseilaser fra Lanzarote til Vestindia i Cornells regi. 

Berømt kåsør

Jimmy Cornell har tilbragt en stor del av sitt liv om bord i de mange båtene sine. I disse dager sjøsettes enda en ny aluminiumbåt fra et fransk verft. Bak konstruksjonen står Cornell, men verftet har allerede startet produksjon av en serieversjon av båten. Etter denne kortversjonen av Jimmys CV, tør det være nokså  klart at det er mye å lære på et seminar der Jimmy Cornell foreleser.

Det hele starter med Jimmy Cornells tradisjonelle langturseminar i KNS’  lokaler i Huk Aveny 1 på Bygdøy torsdag 12. mars k. 17.00.  Møtet arrangeres i felleskap av KNS turseilergruppe og NHK, Norsk Havseiler- og Krysserklubb.

Også på Sjøen for alle

Cornell vil også  være tilstede på Seilas’ og Seilmagasinets stand på messen mellom kl. 14 og 17 både fredag og lørdag, 14. og 15. mars.