«Den norske los» gratis

Har vedtatt at publikasjonen «Den norske los» skal bli gratis

Publisert Sist oppdatert

«Den norske los» er en beskrivelse av farvannet langs norskekysten, Svalbard og Jan Mayen, og er et supplement til sjøkartene. Bøkene gir informasjon ut over det kartet kan gi.

– «Den norske los» består av åtte bøker. Første bok i serien gir generelle opplysninger av betydning for sjøfarende, og brukes som et supplement til de øvrige bindene. De sju andre bøkene beskriver hver sin del av norskekysten og kysten rundt Svalbard og Jan Mayen.Hvordan bør seilasen praktisk gjennomføres? Hvilke farer og forhold bør en være oppmerksom på? Hvor er nærmeste nødhavn? Dette er spørsmål «Den norske los» gir svar på, skriver Kartverket på sine nettsider.

Kartverket forklarer videre hvorfor de frigir bøkene «Den norske los»:

– Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som Kartverket er underlagt, har vedtatt at publikasjonen skal bli gratis. Det er et behov for å redigere og legge om strukturen på publikasjonen, et arbeid som sjødivisjonen i Kartverket er i gang med. Inntil nye versjoner av «Den norske los» foreligger vil farvannsbeskrivelsen kunne lastes ned digitalt (pdf-versjoner av bøkene). Trykte utgaver av bøkene kan kjøpes til redusert pris gjennom våre forhandlere, så langt beholdningen rekke.