Lange Maritime flagger ut

Leverandøren av langturbåter omstrukturerer, og flytter til Sverige.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med at daglig leder ved det norske kontoret til Lange Maritime, Hans H. Lange, går over i ny stilling eksternt blir det foretatt diverse endringer i Lange Maritime, skriver Lange i en pressemelding. Også Steinar Johansen vil slutte i selskapet.

– Markedet er litt trått, og det er tungt å kombinere jobben med et vanlig familieliv, forteller Hans H. Lange som går tilbake i jobb som elektroingeniør.

Ny sjef

Det blir Bo Lennström, som har vært med i selskapet i en årrekke, får nå også ansvaret for det norske markedet. Mange nordmenn kjenner ham allerede godt fra sin innsats for Lange Maritime her, men han er også kjent fra sin tidligere posisjon som salgssjef hos Najad verftet.

Svensk kontor utvides og nytt hovedkontor etableres på Henån, Orust. Kontoret i Leangbukta avvikles. Lange Maritime blir en del av det nye Yacht Center- Orust og kan sammen med sine partnere tilby ennå bredere service. – Vi har solgt båter i Norge, også i vinter, men det er mer trykk i Sverige. Slik virksomheten er organisert, så er det svenske selskapet som har eiet kontoret i Norge, forteller Lange.

Kutter RM Yachts

Lange Maritim kommer nå til kun å selge båter fra Grand Large Yachting gruppen, det vil si Allures, Garcia og flerskrogsbåtene Outremer, og sier opp avtalene med RM Yachts og Boreal.

– Hva angår vårt utvalgte tilbud av utstyr for langtur er flere av disse agentur overdratt til Seatronic AS. De unike medvinds seilene med spalte og vinge, Parasailor og Parasail blir heretter representert av Jon Amtrup / Explore North. Jon er erfaren seiler, har hjulpet oss i lang tid og kjenner produktene godt, star det i pressemeldingen.