Haugesundkonferansen 2014: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) deler ut Æresprisen til forbundet Kysten ved Tore Friis-Olsen. FOTO: HAAKON NORDVIK/Haugesundkonferansen

Ærespris til Forbundet Kysten

Forbundet Kysten fikk tildelt ærespris for å ta vare på Norges historiske arv som sjøfartsnasjon.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) deler ut æresprisen til forbundet Kysten ved Tore Friis-Olsen. (Foto: Haakon Nordvik/Haugesund-konferansen)

 

Årets Haugesund-konferanse belyste utviklingen av maritim historie gjennom 200 år. Æresprisen i år ble tildelt Forbundet Kysten for det viktige dugnadsarbeidet Kysten legger ned for å sikre vår historiske arv som sjøfartsnasjon.

Det var samferdselsminister Ketil Solvig-Olsen som delte ut æresprisen til Forbundet Kysten ved lederen Tore Friis-Olsen på vegne av de 10 000 frivillige entusiastene som er tilsluttet forbundet langs norskekysten.

Årets Haugesund-konferanse fokuserte på hvordan 200 år med maritim historie og erfaring kan bidra til å føre den norske arven videre som ledende sjøfartsnasjon. Nytenking og innovasjon basert på erfaringer og samarbeid i en bred maritim klynge, er en viktig faktor for fortsatt vekst i en tid da teknologisk utvikling går raskere og raskere.

Midt opp i denne arven står en rekke entusiaster og frivillige som legger ned en stor innsats for å sikre vår historiske arv som sjøfartsnasjon.

Formidabel dugnadsinnsats

– Årets ærespris går til en organisasjon som spiller en viktig rolle i arbeidet med fartøyvern og bevisstgjøring omkring kystkulturens verdi. Når Haugesund-konferansens Ærespris ses i sammenheng med 200 års historie og den formidable dugnadsinnsatsen som legges ned, har ikke juryen vært i tvil. Haugesund-konferansens Ærespris 2014 går til alle i Forbundet Kysten, heter det i juryens begrunnelse.

Forbundet Kysten ble stiftet i 1979 og er en landsdekkende kulturvernorganisasjon med nærmere 10 000 medlemmer i 124 lokallag, godt fordelt langs hele Norges langstrakte kyst. Gjennom sitt arbeid, bidrar Forbundet Kysten til å opprette kystkultursentra rundt om i landet. Forbundet har utviklet en modell med sikte på dokumentasjon, kompetanse, formidling og egenaktivitet rundt kystkultursentra. Årets mottager av Haugesund-konferansens Ærespris bidrar også til å vise norsk teknologi i internasjonal sammenheng. Hvert fjerde år reises en norsk landsby på verdens største kystkulturmønstring i Brest i Frankrike.