Kristin håndterer den 32-fots lange båten alene under alle forhold.
Gir ikke opp. Kristin maler bilder som holder seilingen flytende. Nå håper hun på en sponsor.

Kristin søker mannskap

Songe-Møller vil seile regatta over Atlanterhavet, og trenger både penger og medseiler.

Publisert Sist oppdatert

– Båten går på vannet om noen uker, og da blir det full trening frem til Transat AG2R-La Mondiale, forteller Kristin Songe-Møller som er i Norge for å lete etter sponsorer. Hun håper å finne to millioner kroner for å kunne gjennomføre to store regattaer. To-manns over Atlanterhavet i april, og solo fra Frankrike til Azorene og tilbake i september.

Regattaklar båt

Kristin Songe-Møller var uheldig og brakk masten under soloregattaen over Atlanterhavet. Nå er ny mast på plass, og forsikringsoppgjøret gjort opp.

– Båten er bedre enn noen gang. Det gjenstår noe småtteri, men trenger nye seil for å være regattaklar. For å seile begge regattaene, så vil det faktisk kreve to nye sett.

På sponsorjakt

Nå har jeg jobbet mye med en presentasjon av sponsoropplegget mitt, utfordringen nå er å få foten innen for døra, så sponsorer han få høre på hva jeg har å si, forteller solo-seileren. Figaro seiling er billig i forhold til mye annen seiling, men det koster å være med på de store regattaene.

– Startavgiften på Transat AG2R-La Mondiale er på 25 000 kroner. I tillegg kommer transport av båten hjem fra Karibia, forsikring osv. De fleste har også folk på land som hjelper til.

Trenger mannskap

Så langt har Kristin seilt solo, men årets regatta over Atlanterhavet er for to.

– Aller helst ville jeg seilt alene, men det blir bra å ha en til om bord. Da blir det i hvert fall enklere å få sover litt, forteller Songe-Møller. Hun vil gjerne ha med en fra Norge med seg på regattaen, gjerne en med en tykk lommebok, eller kan hjelpe til med å finne en sponsor.

– Vedkommende trenger ikke å være verdensmester. Jeg seiler båten alene, så den jeg får med, trenger egentlig ikke å bidra så mye, humrer seilerjenta.

– Det er ikke noe problem å få profesjonelt mannskap til AG2R, hvis jeg har penger til å betale lønn. Det er mange franskmenn som er keene på å være med. Men jeg vet hvor jeg kommer fra, og hvis det bidrar mer til norsk seilsport å ha med en norsk co-skipper ombord, ser jeg selvfølgelig det som en god løsning, utdyper Songe-Møller.

Hjem til Norge

Atlanterhavsregatta, eller ikke, Kristin vil seile båten hjem til Norge til sommeren.

– Båten kommer forhåpentligvis tilbake fra Karibia 16. Mai. Da vil jeg seile den direkte opp til Norge for å delta i Færderseilasen, gjerne med en sponsor. Etter det vil jeg drive med litt eventseiling, og kanskje seile TwoStar, får jeg returnerer til Frankrike igjen, forteller Songe-Møller.

Kristin har en egen blogg, den finner du her.

Kristin gjorde en stor jobb med sin Figaro i fjor vinter.